Chrzan tarty – domowy

0
1140

Czas 30 minut Porcji 1 Trudność łatwe Koszt: do 10 zł

Składniki:

– korzeń chrzanu
– sok z cytryny
– sól, cukier do smaku

Chrzan tarty – domowy – sposób wykonania:

Korzeń obieramy ze skórki (cieniutko np. za pomocą skrobaka), następnie wrzucamy na godzinę do zimnej wody. Po tym czasie ścieramy na tarce, na bardzo drobnych oczkach. Starty chrzan doprawiamy do smaku sola, cukrem oraz sokiem z cytryny a gdy będzie zbyt suchy dodajemy przegotowaną wodę. Przekładamy do słoiczków i zakręcamy, przechowujemy w lodówce.

Do gotowego chrzanu możemy również dodać starte na drobnych oczkach ugotowane buraczki wówczas uzyskamy ćwikłę z chrzanem. Proporcje zależą od upodobań 🙂

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Teraz wyświetlam Ci komentarze do fragmentów artykułu
Zobacz wszystkie komentarze